Medlemsinformation

Umeå Reumatikerförening ingår i Reumatikerförbundet, som är Sveriges största handikapporganisation.

• Vi är en förening för reumatiskt sjuka och har 464 medlemmar
  • Våra föreningsmöten anordnar vi som cafeér med föreläsningar eller underhållning.
  • Det finns ungefär 80 reumatiska diagnoser. För att underlätta föreningsverksamhetenhar vi delat in dessa i fem olika diagnosgrupper:
  • Artritrådet, AS (tidigare Bechterew), Reumatiska systemsjukdomar (tidigare SLE/Sjögren), Fibro-Mjukdelsrådet, och Artrosrådet.

Bli medlem!

Enklaste sättet att bli medlem är att kontakta någon i styrelsen, eller att gå till Reumatikerförbundets hemsida, som det finns en länk till i högerspalten på Startsidan.

Medlemsavgiften är 250 kronor per år. För detta får du:

• Information om reumatiska sjukdomar
  • 6 nummer av Reumatikertidningen varje år.
  • Forskning om reumatiska sjukdomar.
  • Tillgång till faktamaterial.
  • Möjlighet att söka fondmedel.
  • Information om hjälpmedel.
  • Olycksfallsförsäkring vid aktiviteter.
  • Medlemsrabatter.

I Umeåföreningen får Du dessutom:

• Träffa andra med olika reumatiska sjukdomar.
  • Delta i bassängträning.
  • Studiecirklar, kurser och konferenser.
  • Delta i föreläsningar och temakvällar.
  • Vi ger stöd och information.
  • Vi ordnar aktiviteter där medlemmar träffas och trivs.
  • Byter erfarenheter och har trevligt.
  • Och mycket mer, så varmt välkomna!

För dig mellan 30-55 år, Mitt I Livet:

Många yngre personer som kommer på våra träffar känner ofta att det är för få personer där i deras egen åldersgrupp. Om Du är intresserad av verksamhet för yngre personer så är "Mitt I Livet"- gruppen något för dig, så kontakta:

Christina Håkansson, 090-13 56 34, eller maila:

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!