NIKE

NIKE är den senast gruppen i Reumatikerföreningen. NIKE är nätverket för invandrarkvinnor med reumatisk sjukdom.

Kvinnorna i NIKE-projektet genomgår en kortare utbildning och får bland annat lära sig mer om reumatiska diagnoser, sociala rättigheter, informationskunskap och nätverksbyggande. Kvinnorna förmedlar sedan sina kunskaper vidare till den egna språkgruppen.

Förutom utbildningen får kvinnorna ett forum för prat, skratt och gemenskap. I vår NIKE-grupp finns 11 kvinnor som ursprungligen kommer från Filipinerna, Ryssland, Eritrea, Iran, Kosovo, Uganda och Columbia.

Allmänna Arvsfonden delar varje år ut ett pris för bästa projekt av de 400 projekt som de finansierar. I år gick priset till Reumatikerförbundets projekt för invandrarkvinnor med långvarig värk eller reumatism, Nike.

På bilden över tar vår dåvarande ordförande Zaida Holm Gradin emot priset.

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!